Skip to main content
Roy Korpel

Hoi! Ik ben Roy

Tekenen loopt als een rode draad door mijn leven. Toen ik zes jaar was, tekende ik waar het maar kon, Donald Duck’s. Het was een ware obsessie voor mij. Dat ik bij Disney zou gaan werken stond natuurlijk wel vast.

In mijn rapporten van groep 5 en 6 schreef de juf zelfs met enige wanhoop, dat ze het leuk zou vinden als ik eens wat anders zou tekenen dan het beroemde Disney figuur.

Helaas, Disney is het niet geworden (Disney… als je meeleest.. 😛 ). Wel mag ik in het dagelijks leven overheden en bedrijven helpen met het visualiseren van ideeën via illustratie, of via heldere infographics die in één oogopslag een onderwerp verduidelijken

Mijn ‘los uit de pols’ tekenstijl is makkelijk toegankelijk voor alle onderwerpen en zorgt het ervoor dat de boodschap overkomt.

Laten we linken!

Mooie reacties waar ik trots op ben!

Supertoffe reacties waar ik natuurlijk ontzettend trots op ben. Wanneer gaan wij samenwerken?

Roy tekent wekelijks animaties voor ons programma, de huizen en tuinen, en zijn werk is een belangrijk onderdeel in Eigen Huis en Tuin. Roy voelt bij een briefing direct aan wat je wilt en hoe. Hij is flexibel, denkt mee, komt met oplossingen, en maakt het onmogelijke mogelijk. Het eindresultaat is altijd boven verwachting.

Maaike OpmeerEindredacteur Eigen huis & tuin - Talpa BV

Regelmatig ontwerpt Roy cartoonlogo's op maat voor onze webwinkel en fysieke showroom, of wanneer wij deze voor andere reclame-uitingen of promotiedoeleinden nodig hebben. Dat proces verloopt steeds uitermate snel en prettig: Roy voelt intuïtief haarfijn aan welke kant je op wilt, daar waar je zelf wellicht moeite hebt je ideeën in ‘beeld’ om te zetten.

Lennert Bakker“LennMede eigenaar That’s IT!

Roy heeft gedurende een aantal jaar de animatie tekeningen gemaakt van de ontwerpen van Eigen Huis en Tuin, om zo op een creatieve en speelse manier voor de kijker inzichtelijk te maken hoe het ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien. Door zijn creatieve oplossingen en snelle schakelen heeft hij het team én de kijker van Eigen Huis en Tuin keer op keer verrast met zijn tekeningen. Een absolute vakman met wie het fijn samenwerken is.

Olaf van DijkEindredacteur Eigen Huis en Tuin - Blue Circle

Wat begint als een abstract idee wordt door Roy met veel kunde en creativiteit omgezet in een concreet eindproduct. Het fijne aan werken met Roy is dat hij gedurende dat hele proces niet enkel de opdracht uitvoert, maar actief meedenkt over hoe die opdracht het best tot wasdom komt. Roy levert topkwaliteit en is bovendien erg prettig om mee samen te werken.

Sjoerd PonsteinBureau Marineterrein Amsterdam