Blog van een illustrator

Leer (digitaal) tekenen en foto bewerken

By | Nieuws
Wil jij leren tekenen of foto bewerken in stappen met Roy Korpel? Inspiratieloos naar een leeg wit velletje kijken en geen flauw idee hebben wat je moet gaan tekenen. Zo irritant want je hebt wel zin om te tekenen. Na een diepe zucht stop je er maar weer mee. Of...
Read More
photoshop configuratie computer

Mijn Photoshop configuratie: dag Mac, hallo PC!

By | Kennisbank
De Apple van toen is... nog steeds de Apple van toen. Jarenlang heb ik met plezier ‘ge-photoshopt’ op mijn trouwe Apple iMac uit 2011. Maar met steeds grotere projecten en meer eisende programma’s, kreeg hij het steeds moeilijker. Hij werd te heet, ik kreeg steeds vaker ‘de strandbal der eeuwigheid’,...
Read More
space art roy korpel

Vrij werk: Space art

By | Vrij werk
Vrij werk: Space Art Naast een passie voor illustratie is mijn andere passie astronomie. Ik herinner me nog goed dat ik met 25 cent in mijn broek naar de bibliotheek ging om daar een chocomel te kunnen kopen en dan uren in de boeken zat over het universum. Onze eigen...
Read More
vrij werk schetsen en illustraties

vrij werk – schetsen & illustraties

By | Vrij werk
Vrij werk - Schetsen en illustraties Soms heb ik ineens een beeld in mijn hoofd zitten die zo uit mijn pen rolt. En soms loop ik dagen met een beeld in gedachten rond en ontstaat er uiteindelijk zoveel drang om het te tekenen. Meestal verdwijnen deze schetsen of (snelle) illustraties...
Read More