Blog van een illustrator

leer tekenen met drawkings

Illustrator Roy Korpel lanceert Drawkings

By | Algemeen nieuws | No Comments

Iedereen kan leren tekenen

Al mijn hele leven ben ik bezig met tekenen. Ik vind het heerlijk om te doen en mag me gelukkig prijzen dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

Als ik met iemand over mijn werk aan het praten ben krijg ik best vaak te horen dat diegene tekenen ook erg leuk vind om te doen. Alleen komt daar dan ook vaak snel achteraan “ik kan het niet” of “ik vind het best moeilijk”. Ik ben van mening dat iedereen kan leren tekenen. Zelfs als je niet beschikt over klein beetje tekentalent. Heel vaak is tekenen een kwestie van de juiste lijntje op de juiste plaats tekenen. En dat kun je leren.

Ik vind het tijd om hier meer mee te gaan doen en zo is Drawkings geboren. Met Drawkings gaat ik wekelijks in video’s op YouTube praten over tekenen. Stap voor stap laten zien hoe je een tekening kunt maken en neem ik privé tekensessies op zodat je met me mee kunt kijken hoe ik van een leeg velletje start en eindigt tot een afgeronde tekening. Ik ga je alles vertellen wat ik weet over tekenen en gaat ik andere tekenaars interviewen over hun beroep als tekenaar.

De website is in de lucht en wordt met de week verder uitgebreid. Het is een proces dat nog wel even een paar jaar in beslag zal nemen. De plannen zijn groots en ik zou het heel erg leuk vinden als je met me mee gaat doen.

Bekijk de website hier www.drawkings.nl en abbonneer direct op YouTube hier!

Switch Apple naar naar Windows

Van Apple naar Windows – mijn conclusie na 1 jaar werken

By | Algemeen nieuws | No Comments

Vele jaren heb ik met plezier op mijn Apple iMac uit 2011 gewerkt. Maar met steeds grotere projecten en meer eisende programma’s, werd het tijd om serieuze spierballen op mijn bureau te zetten. Na een lange zoektocht van een paar maanden ben ik met mijn ziel onder mijn armen in augustus 2016 overgestapt naar Windows. Alleen de gedachten al voelde als vreemd gaan. Geharde Apple gebruikers vonden het maar gek. Hoe meer ik met mijn nieuwe configuratie bezig was, hoe nieuwsgieriger ik werd naar “the other side”. Inmiddels werk ik nu 1 jaar op een windows PC. Hoe is dit mij bevallen? Waar ben ik tegenaan gelopen en hoeveel blauwe schermen des doods heb ik gezien? Is Windows echt zo een gedrocht als men altijd beweerd?

Read More

grafische nederland slack

Grafisch Nederland Slack – voor Professionals

By | Algemeen nieuws | No Comments

Wat is Grafisch Nederland Slack?

Slack lijkt op een mix van een forum en skype of IRC. Je komt binnen in een algemene kamer waar je met iedereen die online is kan communiceren. Er zijn ook specifieke kamers (channels) zoals Adobe Illustrator, Showcase, Feedback, Inspiratie, etc etc. Daar kan je gericht een vraag stellen of een ander helpen met een antwoord. Met een beetje geluk heb je binnen een paar minuten antwoord, opbouwende kritiek op je werk of vind je iemand waarmee je kan samenwerken.

Voor wie is Grafisch Nederland Slack bedoeld?

Ben je een semi / professioneel grafisch vormgever, een webdesigner, een tekenaar, een game designer, een digital artist, een matte painter, een fotograaf, een video bewerker… kortom, maak je professioneel grafisch content? Dan is Grafisch Nederland slack de plaats om te zijn.

De gedachten achter Grafisch Nederland Slack

Stel een vraag over je software, show je toffe creaties of vraag om kritiek. Wordt beter, deel inspiratie, leg nieuwe contacten, werk samen en heb onderling een beetje plezier. We gaan de grootste grafische community worden van Nederland!

Hoe kan ik Grafisch Nederland Slack joinen?

Lid worden van het Grafisch Nederland Slack team kan alleen via een invite. We beoordelen of je voldoet binnen ons profiel (semi / professioneel grafisch vormgeven in wat voor manier dan ook). Stuur een invite aanvraag via Linkedin of Facebook.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/roykorpel
Facebook: https://www.facebook.com/RoyKorpelIllustraties/

Je ontvangt binnen een paar dagen een reactie.

Apple voor vormgevers?

Heeft een grafisch vormgever een Apple nodig?

By | Algemeen nieuws, Kennisbank | 4 Comments

Heeft een grafisch vormgever een Apple nodig?

Die vraag komt wel eens voorbij en is helemaal zo gek nog niet. Immers werken veel designers met Apple producten. Als mensen bij mij over de vloer komen en mijn iMac zien staan is hun reactie bijna altijd: “Natuurlijk, een iMac. Want jij bent grafische bezig”. Hoe komt het dat de grafische wereld dan zo voor Apple kiest en heeft u een Apple computer nodig om te kunnen ontwerpen?

Lees verder

Read More

Mega raam artwork voor Albert Heijn XL

By | Algemeen nieuws, Photoshop power | No Comments

Opgepast als je in Leiden woont! Er loopt een dino rond en heeft een hap uit de hoek van dit XL Albert Heijn vestiging genomen. Ook is er enorme glasschade!

Volgens kenner @freekvonk gaat het om een zeer gevaarlijke T-Rex. Wellicht moet @museumnaturalis een kijkje komen nemen om het voorval te onderzoeken.

In opdracht van en nauwe samenwerking met Coopr heb ik deze enorme bewerking mogen maken voor een XL Albert Heijn vestiging (Bevrijdingsplein).

Leuk om te zien dat mensen tijdens het voorbij lopen even stoppen om te kijken en soms al kijkent weer verder lopen! Gaat Albert Heijn samen met Naturalis een nieuwe actie op lanceren?

Leuke nerd feitjes: De PSB file is uiteindelijk 14,6 GB groot geworden en is de bewerking ongeveer 15 meter lang en 5 meter hoog! Het opslaan van de file duurde een half uur. 🙂

sneak-preview-the-division

The Division artwork sneak preview

By | Photoshop power | No Comments

Voor Ubisoft heb ik me helemaal uit mogen leven op twee Nederlandse steden in een The Division jasje. Amsterdam en Rotterdam. Voor Amsterdam hebben we een mooie stockphoto gevonden die dient als basis. Voor Rotterdam hebben we een prachtige foto van fotograaf Jannes Linders mogen gebruiken als basis. Het hele proces is vast gelegd met screen record software en zal op mijn youtube kanaal te zien zijn als een timelapse video! Voor nu alvast een sneak preview!

kerstkaart laten illustreren

Kerstkaart laten illustreren (2015)

By | Algemeen nieuws | No Comments

De kerstkaarten komen er weer aan. Een goed moment om nog even uit te pakken aan het einde van het jaar. Natuurlijk kan je weer een standaard kaartje sturen die duizenden anderen ook gaan sturen. Vorig jaar stonden hier 3 dezelfde kaarten van verschillende mensen op ons bureau. Dan maak je natuurlijk ook geen indruk.

Maak gebruik van het moment en laat mij een mooie kerstkaart illustreren voor jouw bedrijf. Denk aan een leuke cartoon die met veel humor jouw bedrijf centraal stelt. Een kerstboom boven op het pand of leuke items in een kerstboom die jullie maken of verkopen. Voor een paar honderd euro heb je al een unieke wenskaart. Geen tijd of zin om ook de kaartjes te regelen? Ook dat kan ik voor je uit handen nemen.

Een wenskaart illustreren kost tijd, dus wees er op tijd bij! 🙂

 

illustratie laten maken

illustratie laten maken

Kroelen met vriendje poes

By | Illustraties & Schetsen | No Comments

Ik moest eigenlijk gaan slapen. Maar ik kwam een oude schets tegen die ik nooit heb af gemaakt. Toch de pen in geklommen want als het moet, dan moet het. Niet tegenhouden. Gewoon laten gaan. Altijd weer een gevecht met menselijke karakters. De anatomy is killing me. Ik wilde het via twee kanten aanlichten wat denk ik best gelukt is. “Kroelen met vriendje poes” is klaar! 🙂

Kerstkaarten laten illusteren 2015 – Wees op tijd!

By | Algemeen nieuws | No Comments

 

De feestdagen naderen en de vraag naar kerstkaarten neemt toe. Ieder jaar illustreer ik voor diverse bedrijven kerstkaarten. Dat is weer eens iets anders dan een standaard kaartje met een foto van een versierde kerstboom.

Met een leuke cartoon kunnen we iets vertellen over jouw bedrijf. Maken we een grapje of juist iets liefs. Een kerstkaart is een uitstekend sales/branding moment. En met een cartoon is alles mogelijk. Geen zin om zelf de wenskaarten te regelen? Ook dat kan ik voor je in orde maken.

Wil je ook een geïllustreerde wenskaart? Bel me even op of neem contact op via het contact formulier.

warm-up sketch strong coffee by roy korpel

Strong Coffee – Warm-up sketch

By | Illustraties & Schetsen | No Comments

Een dagelijkse warmup schets. Op Facebook vroeg ik mijn volgers wat ik moest gaan tekenen. Uit de vele reacties pikte ik een “sterk kopje koffie” er tussenuit. Met dit als resultaat

One of my daily warm-up sketches. I asked my Facebook followers what to draw. A strong cup of coffee was one of the entries!

 

illustratie laten maken

Angel of Death schets voor Halloween

By | Illustraties & Schetsen | No Comments

Halloween is altijd weer een inspirerend thema om mee te werken. Daar probeer ik dan toch een eigen draai aan te geven. Ik ga een poging wagen om mee te doen aan de Gnomon Workshop wedstrijd van deze maand. Het thema is “Angel of Death”. Als je er op google krijg je een heleboel mooi maar vooral serieus tekenwerk voorgeschoten. Ik wil er graag een cartoon twist tegenaan gooien. Dit is mijn schets. Misschien krijg ik nog nog af voor het einde van de maand.

cartoon laten maken

Cartoon voor Now Thats IT

By | Branding, Cartoon, Vector illustraties | No Comments

Now Thats IT heeft sinds kort een nieuwe medewerker. Het nieuwe gezicht is een vrolijke cartoon karakter. Dit karakter  begroet de mensen vriendelijk en verkoopt de producten (computers, printers, monitoren, muizen, videokaarten, etc etc etc) met een knipoog.

Now Thats IT is een groeiende en bloeiende onderneming in het westland die grote partijen computers en randapparatuur opkoopt. De computers en overige randapparatuur worden nagekeken en voor een klein prijsje verkocht aan bedrijven en particulieren. Ideaal als je bijvoorbeeld een aantal ruimtes moet voorzien van apparatuur maar niet het nieuwste van het nieuwste nodig hebt. Al weet Now Thats IT regelmatig de hand te leggen op hagelnieuwe spullen die nog nooit gebruikt zijn.

Achter de schermen werkt Now Thats IT aan een gloednieuwe website die binnenkort gelanceerd gaat worden. Neem zeker even een kijkje als je geen dief van je eigen portemonee wilt zijn!

cartoon laten maken Roy Korpel

Cartoon voor Studelta nieuwsbrief

By | Cartoon | No Comments

Studelta is een talentenorganisatie die jaarlijks 500 jonge hbo’ers en academici verbinden met organisaties die willen veranderen. Ze leggen verbinding tussen jong talent maar ook tussen verschillende generaties binnen organisaties.

Studelta wil een cartoon in hun headers gaan gebruiken voor hun nieuwsbrieven. De wens was om in 1 plaatje de oude en de nieuwe situatie te tonen. Graag in zwart / wit en hier en daar een vlokje huisstijl kleur. Zo gezegd zo gedaan. Met nog meer cartoons in de pipeline hebben we de basis gelegd voor een echte eigen Studelta cartoon! 🙂

Artist impressie

Artist impressie voor Basic Training Bootcamp

By | Artist Impressie | No Comments

Basic Training, een begrip in Dordrecht en Gorinchem. Bootcamp lessen in de buitenlucht, door de bosjes, slootjes en blubber. Werken aan je lichaam met je lichaam. Trainer Bartels, militair in zijn dagelijkse functie weet mensen tot hun eigen maximale te boosten.

Basic Training groeit en daarmee ook het trainingsgebied. Sinds kort bezig Basic Training nu ook over een vaste locatie en daar zijn wilde en spannende plannen voor. Om deze plannen om te zetten in iets concreets hebben wij voor Basic Training, live via skype, een Artist Impressie gemaakt. Heb je ook een Artist Impressie nodig? Wij maken deze voor je op maat en indien gewenst, doen we dit live via schermdeling!

Woon je in de omgeving van Gorinchem en ben je het gewone fitness bij Basic Fit een beetje beu? Neem dan zeker even een kijkje bij Basic Training. De eerste proefles is gratis dus wat heb je te verliezen?

gastblogger

Gastblogger (s) gezocht!

By | Algemeen nieuws | No Comments

Roy Korpel Studios is een jonge (van geest) frisse ondereming met veel potentie. We maken illustraties en fotomanipulaties voor allerlei media voor groot en klein in binnen en buitenland. 

Ben jij een gastblogger?

Als jij een gastblogger bent die graag schrijft over Photoshop, Vormgeven, Virtual Reality of andere grafische zaken, dan is dit jouw plekje op het internet om los te gaan. Heb je interesse? Mail dan je naam, onderwerp voor het artikel, een stukje over jezelf en eventuele blog naar info@roykorpel.nl. Dan weten wij met wie we te maken hebben. We geven binnen een paar dagen een reactie. Lijkt het je leuk? Schrijf je in!

Wat kunnen wij bieden

helaas kunnen we je geen financiële vergoeding aanbieden. Maar wat dan wel? Om te beginnen blog je onder je eigen naam. Alle credits zijn voor jou. Een stukje over jezelf met een foto erbij! Wij finishen voor jouw het blog artikel met een mooi plaatje (of meerdere). Custom made! We worden goed gevonden op internet en ook op social media staan we ons mannetje. Wij zitten zelf natuurlijk tussendoor niet stil. We proberen het allemaal zo actief als mogelijk te houden. Groeit ons blog? Dan groeien jij én wij mee. Lijkt dat je wat?

Waar moet het over gaan?

We willen mensen inspireren, informatie delen en misschien, heel misschien krijgen we mensen zo ver dat ze beginnen te tekenen of Photoshop installeren! Wat wij graag willen delen aan anderen zijn:

  • Handige tips voor in Photoshop / Illustrator. Bijvoorbeeld  5 supertips zus en zo
  • Tips over gratis tegenhangers van professional software.
  • Nieuws uit de grafische sector.
  • Hardware nieuws die een grafisch persoon zou kunnen boeien
  • Serious gaming nieuws / ontwikkelingen
  • Virtual Reality, hoe wie wat waar waarom
  • Snelle Photoshop tutorials

Een blog bericht moet wel een beetje body hebben. Tussen de 300 en 600 woorden zou top zijn. Ook helpt het als je de Nederlandse taal goed in de vingers hebt (beter dan ons in ieder geval). Schrijven met een vleugje humor: GRAAG!

Voeg een beschrijving van jezelf toe (maximaal 100 woorden). Dit kunnen wij toevoegen aan jouw profiel. Het verhaal mag niet (exact) al eerder gepubliceerd zijn. Simpelweg omdat Google dit direct zal merken en ons daarvoor zal straffen. (dubbel content)

Lijkt dit je wat? Schrijf je in! Wij hebben er zin in!

schetsen met Roy Korpel

Meisje in het bos schets

By | Illustraties & Schetsen | No Comments

Een vrije tekening voor mijn eigen collectie. Middels begint dit meisje en haar vriendje poes een bekend gezicht te worden. Ik denk dat ik haar maar eens ga proberen een vast gezicht en lichaam te geven zodat. Vriendje poes is vaak de pechvogel in de plaatjes. Ook in deze schets wordt hij geplaagd door de visjes in het water. Het meisje en de andere diertjes kunnen er ook wel om lachen. Een vrolijke plaat die binnenkort ingekleurd gaat worden! Wil je op de hoogte blijven van mijn tekenwerk? Op Social Media plaats ik regelmatig updates!

schetsen roy korpel

I mis you – schetsen met

By | Illustraties & Schetsen | No Comments

Tussen al het geweld door (het leven van een illustrator is zwaar!) moet ik ook soms mijn eigen ei kwijt. Al een paar dagen kriebelde het enorm om een uitgebreide schets te maken alleen wist ik nog niet wat. Gewoon begonnen met een leeg velletje, is dit uit mijn pen geklommen.

eigen huis en tuin

Illustraties voor Eigen huis en tuin 2015-16

By | Algemeen nieuws | No Comments

De kogel is door de kerk. Ook voor het aankomende seizoen (2015 / 2016) gaan we hier weer mooie plaatjes maken voor het programma Eigen huis en tuin van Talpa. De illustraties worden zo getekend dat de montage het in delen met een korte animatie in elkaar kunnen schuiven. Begeleid met een voice over krijgt de kijker een geïllustreerde versie te zien van het eindresultaat.

Het programma zal wel in een nieuw jasje gestoken worden samen met een nieuwe presentatrice. Meer informatie hierover zal door Eigen huis en tuin worden verstrekt want dat gaat ik natuurlijk niet verklappen 🙂

Smart after alcohol is lekker bezig

SMART after Alcohol lekker bezig

By | Algemeen nieuws, Branding | No Comments

Vandaag op TV West waren Fred & Danny, de bedenkers van Smart after alcohol op radio en TV met hun product! Meer dan drie jaar ontwikkeling en eigen geld zijn in het project gaan zitten. Dan moet je een echte volhouder zijn. Voor Smart after alcohol heb ik mooi artwork mogen maken en komt er nog een boel leuke dingen aan!! (maar daar mag ik nog even niets over zeggen)

Wil je meer weten over Smart after Alcohol? Check: http://smartafteralcohol.nl

world port tournament raamstickers

Rotterdam Baseball stadium artwork

By | Photoshop power | No Comments

Voor het Rotterdam Baseball Stadium gigantische stickers mogen maken. De beelden zijn bewerkt in Photoshop om ze nog net even wat meer sfeer te geven. Volle stadions, prettige kleuren en nog kleine aanpassingen. In 2015 wordt in het Rotterdam Baseball stadium het World Port Tournament gehouden. Het 2e grootste sport event van Rotterdam. Neptunus, 2-voudig europees kampioen en al 14 keer Nederlands kampioen, speelt in het Rotterdam Baseball stadium zijn thuis wedstrijden.

bingel award

Bingel wint Award!

By | Algemeen nieuws, Illustraties & Schetsen | No Comments

Weer een leuk succes mogen bijschrijven aan mijn persoonlijke wall of fame! Van In, de uitgever achter het huiswerk platform “Bingel” voor basisscholen, heeft de International Excellence Award binnen gehaald. Bingel is zeer populair in België. Honderden duizenden kinderen maken hier dagelijks gebruik van. Het product gaat de komende jaren ook in andere landen geïntroduceerd worden (niet in NL zover ik weet). Ik heb voor groep 3 en groep 8 alle illustraties mogen maken en heb daar een half jaar over gedaan. Een greep van de meer dan 100 gemaakte illustraties is > hier < te zien:

eigen huis en tuin

Een dagje mee op de set van Eigen huis en tuin

By | Algemeen nieuws | No Comments

Bij de mega Praxis in Capelle aan den ijssel een dagje meegelopen op de set van Eigen huis en tuin. De crew in levende lijve ontmoet waar ik al maanden digitaal mee samenwerk. Erg leuk om elkaar even te spreken en te zien hoe een programma wordt gemaakt. Lodewijk beloofde me nog moeilijkere tuinen te gaan maken zodat ik het nog pittiger krijg met de tekeningen! Uitdaging aangenomen! Het was een gezellige dag achter de schermen van Eigen huis en tuin! 🙂

foto manipulatie voor athand award winner e-learning

The Fiber Game wint Dutch Game Award!!

By | Algemeen nieuws, Photoshop power, serious-gaming | No Comments

Dutch game award: “The Fiber Game”

Over Athand:
Athand is een reclamebureau gevestigd in het hartje van Amsterdam. Quote: “Serious games, serious experiences, serious results”. Athand heeft zich gespecialiseerd in het maken van serious games. Met een leuk verhaal, plezier en competitie, worden mensen uitgedaagd om doelstellingen te halen. Ongemerkt slaan ze in een korte tijd een heleboel informatie op.

De opdracht:
In opdracht van KPN / Telfort moet er een serious game gemaakt worden om de sales bekend te maken met glasvezel. “The Fiber Game” is een grappig verhaal met een dikke knipoog. In het kort: Nederland is niet op tijd op glasvezel over gegaan terwijl de rest van de wereld wel op zat te letten. De economie zakte in elkaar en Nederland veranderde in een verlaten derdewereldland.

winnars dutch game awards 2014

winnaars dutch game awards 2014


De uitvoering:
Aan mij de taak om vijf achtergronden te manipuleren die dit verhaal vertalen. Athand leverde een stockfoto aan die als basis gebruikt moest worden. De foto had een lastig fish-eye effect en om de uitdaging nog groter te maken had het licht gesneeuwd. Dat moest eerst gerepareerd en opgeruimd worden.

Na de reparaties aan de foto was er een basis om de 5 achtergronden te manipuleren. Startende met een totaal verlaten Amsterdam. Met grauwige kleuren, kapotte gebouwen en de natuur die de stad heeft overgenomen, had de eerste plaat een grimmige en sombere sfeer. De andere achtergronden hebben steeds meer kleur en komt er steeds meer leven in de brouwerij. De veiligheid stijgt, er is minder criminaliteit en de economie trekt weer aan. Aan het einde is het welvarend en komt het toch nog goed met Nederland. En dat allemaal dankzij glasvezel!

Het resultaat:
De foto manipulaties zijn enthousiast door Athand ontvangen. De game is afgeleverd en wordt middels door de sales van KPN / Telfort gebruikt. Naar verluid met een zeer positief resultaat. Bekijk hier al het gemaakte artwork!

Gereedschap en levering:
Live Skype schets sessies, Adobe Photoshop. Geleverd in 4K resolutie PSD files. Ook de deadline gehaald!

logos

 

adobe creative photoshop to browser

Adobe komt met browser versie van Photoshop

By | Algemeen nieuws | No Comments

Adobe experimenteert met een browser versie van Photoshop. Het zal een speciale versie zijn waar de zware rekenkracht items niet aanwezig zullen zijn. Interessante ontwikkeling als we over een paar jaar geen geïnstalleerde Photoshop op je computer hoef te hebben. Tegelijk maak ik me er ook wel zorgen over als over een jaar of 10 misschien wel niets meer op je computer staat. Het werkt overigens alleen in Chrome en wordt alleen in de VS getest.

bingel award

Veel illustraties gemaakt voor huiswerk platform Bingel.be

By | Algemeen nieuws, Illustraties & Schetsen | No Comments

In België werken 80% van de basisscholen met Bingel.be Een platform waar kinderen thuis achter de computer huiswerk kunnen in een prachtige omgeving. Ieder leerjaar (1 t/m6 of groep3 t/m 8 in Nederland)  heeft een eigen eiland met een waar verhaal. Ik heb leerjaar 2 en leerjaar 6 mogen illustreren. Een greep uit deze illustraties is in mijn portfolio te bezichtigen. Het was een gigantisch project en zijn er door mij meer dan 100 illustraties gemaakt. Gestart in december 2013 en het project afgerond in juli 2014. Een spannende en heftige klus en kijk terug op een fantastische samenwerking met Vanin, de uitgeverij achter Bingel.be

illustraties voor Metro rubriek: “van klacht naar Pluim?”

By | Algemeen nieuws, Illustraties & Schetsen | No Comments

Voor Ton Broekhuisen illustreer ik elke dinsdag en vrijdag voor de rubriek “Van klacht naar pluim?” een leuke illustratie. Ton pakt problemen op waar de gewone sterveling voor een gesloten deur staat. Ton weet het vaak voor elkaar te krijgen om deuren te openen zodat problemen opgelost kunnen worden. De dinsdag editie is alleen digitaal en de vrijdag editie is digitaal en in de papieren krant!

Roy Korpel illustraties lanceert eigen webwinkel!

By | Algemeen nieuws, Branding, Illustraties & Schetsen | No Comments

Na een half jaar ontwikkelen is het dan eindelijk zover. Roy Korpel illustraties lanceert een eigen webwinkel met zoete en lieve illustraties en designs. www.lievespulletjes.nl is gericht op de baby & kinderkamers. Getekend en vormgegeven door illustrator Roy Korpel. Op het moment van de lancering zijn er een tal van designs en illustraties beschikbaar op canvas. Op kort termijn wordt er een hele serie muurstickers en lampenkappen aan toegevoegd. Volg de informatie en like ons natuurlijk hier op Facebook: https://www.facebook.com/LieveSpulletjes

Bijna alle illustraties kunnen worden voorzien van een naam en zo maak je een unieke persoonlijke decoratie.

Interview met Tweakers.net + video

By | Algemeen nieuws, Photoshop power | No Comments

Speciaal voor Tweakers.net een foto manipulatie / matte painting gemaakt. Deze werd leuk verwerkt in interview die ik met Tweakers.net heb gehad. Interview en video staan hieronder. Ik was best zenuwachtig, maar je merkt er niet heel veel van haha.

Special thanks voor muziek talent Ken Fontyne voor de mooie track die hij speciaal voor de video heeft gemaakt.

interview hier

Manipulatie voor ID&T / Welcome to the Future

By | Photoshop power | No Comments

Speciaal voor Welcome to the Future Festival een mooie manipulatie video mogen maken. Bedoeld als introductie van de DJ’s die komen draaien. Met fotos van de echte locatie in Amsterdam zijn we gestart waar ik al snel een fantasie achtergrond in illustreer. Naarmate de video vordert veranderd de dage scene in een avond scene met verlichting. Ook een unieke video voor je marketing uitingen nodig?

100 jaar verlaten Rotterdam Hofplein

By | Photoshop power | No Comments

Hou zou Rotterdam Hofplein eruit zien als het 100 jaar verlaten is? In mijn serie 100 jaar verlaten Nederland probeer ik hier een beeld van te maken. Niet gebaseerd op wetenschap, maar gewoon fantasie en een mooi excuus om in Photoshop een normale omgeving om te toveren tot een verlaten gebied.

De muziek is speciaal voor de video gemaakt door muziek talent Ken Fonteyne. De start foto is gemaakt door Guido Akster waarvoor dank!

Ook leuk om te zien: – 100 jaar verlaten Amsterdam CS, Eindhoven en Utrecht. Je kan ze allemaal vinden in mijn youtube kanaal.

Roy Korpel in het nieuws

100 jaar verlaten Nederland project haalt het nieuws!

By | Algemeen nieuws | No Comments

Het Project Holland 2114 wordt erg leuk opgepakt in de media. Diverse kranten en websites hebben er middels aandacht aan gegeven. Het is allemaal begonnen toen @Googlepics, een twitter account met 1,7 miljoen volgers, een bewerking op Utrecht de wereld in twitterde. Blijkbaar hadden ze de plaat aangezien als echt. Al snel hadden meer dan duizend mensen het bericht doorgestuurd.

Zo plaatste Ubisoft NL het project op hun Facebook pagina. Met zo ontzettend veel Nederlandse ogen volgende al snel de Nederlandse kranten en grote websites. Fantastisch om te zien en erg veel leuke reacties ontvangen. Een extra leuk feitje is dat ik in december bij Ubisoft langs mag komen voor een lekker bakje koffie! :)

Middels hebben meer dan 35.000 mensen het project gezien!

Project Holland 2114 in het nieuws:

De Volkskrant
Flabber.nl
Upcomming
HP de Tijd
Reddit
Retecool
De Utrechtse internet Courant
Apocalypsezone
AD Utrecht (afgedrukt, zie plaatje)
50plusser.nl

Hopelijk is het einde nog niet in zicht. Met nog een aantal bewerkingen op het programma (Schiphol, Arnhem, Hofplein, …) is er nog genoeg te doen. Ook benieuwd naar de plaatjes of video’s? Bekijk ze hier!