Blog van een illustrator

leer tekenen met drawkings

Illustrator Roy Korpel lanceert Drawkings

By | Algemeen nieuws

Iedereen kan leren tekenen

Al mijn hele leven ben ik bezig met tekenen. Ik vind het heerlijk om te doen en mag me gelukkig prijzen dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

Als ik met iemand over mijn werk aan het praten ben krijg ik best vaak te horen dat diegene tekenen ook erg leuk vind om te doen. Alleen komt daar dan ook vaak snel achteraan “ik kan het niet” of “ik vind het best moeilijk”. Ik ben van mening dat iedereen kan leren tekenen. Zelfs als je niet beschikt over klein beetje tekentalent. Heel vaak is tekenen een kwestie van de juiste lijntje op de juiste plaats tekenen. En dat kun je leren.

Ik vind het tijd om hier meer mee te gaan doen en zo is Drawkings geboren. Met Drawkings gaat ik wekelijks in video’s op YouTube praten over tekenen. Stap voor stap laten zien hoe je een tekening kunt maken en neem ik privé tekensessies op zodat je met me mee kunt kijken hoe ik van een leeg velletje start en eindigt tot een afgeronde tekening. Ik ga je alles vertellen wat ik weet over tekenen en gaat ik andere tekenaars interviewen over hun beroep als tekenaar.

De website is in de lucht en wordt met de week verder uitgebreid. Het is een proces dat nog wel even een paar jaar in beslag zal nemen. De plannen zijn groots en ik zou het heel erg leuk vinden als je met me mee gaat doen.

Bekijk de website hier www.drawkings.nl en abbonneer direct op YouTube hier!

Switch Apple naar naar Windows

Van Apple naar Windows – mijn conclusie na 1 jaar werken

By | Algemeen nieuws

Vele jaren heb ik met plezier op mijn Apple iMac uit 2011 gewerkt. Maar met steeds grotere projecten en meer eisende programma’s, werd het tijd om serieuze spierballen op mijn bureau te zetten. Na een lange zoektocht van een paar maanden ben ik met mijn ziel onder mijn armen in augustus 2016 overgestapt naar Windows. Alleen de gedachten al voelde als vreemd gaan. Geharde Apple gebruikers vonden het maar gek. Hoe meer ik met mijn nieuwe configuratie bezig was, hoe nieuwsgieriger ik werd naar “the other side”. Inmiddels werk ik nu 1 jaar op een windows PC. Hoe is dit mij bevallen? Waar ben ik tegenaan gelopen en hoeveel blauwe schermen des doods heb ik gezien? Is Windows echt zo een gedrocht als men altijd beweerd?

Read More

grafische nederland slack

Grafisch Nederland Slack – voor Professionals

By | Algemeen nieuws

Wat is Grafisch Nederland Slack?

Slack lijkt op een mix van een forum en skype of IRC. Je komt binnen in een algemene kamer waar je met iedereen die online is kan communiceren. Er zijn ook specifieke kamers (channels) zoals Adobe Illustrator, Showcase, Feedback, Inspiratie, etc etc. Daar kan je gericht een vraag stellen of een ander helpen met een antwoord. Met een beetje geluk heb je binnen een paar minuten antwoord, opbouwende kritiek op je werk of vind je iemand waarmee je kan samenwerken.

Voor wie is Grafisch Nederland Slack bedoeld?

Ben je een semi / professioneel grafisch vormgever, een webdesigner, een tekenaar, een game designer, een digital artist, een matte painter, een fotograaf, een video bewerker… kortom, maak je professioneel grafisch content? Dan is Grafisch Nederland slack de plaats om te zijn.

De gedachten achter Grafisch Nederland Slack

Stel een vraag over je software, show je toffe creaties of vraag om kritiek. Wordt beter, deel inspiratie, leg nieuwe contacten, werk samen en heb onderling een beetje plezier. We gaan de grootste grafische community worden van Nederland!

Hoe kan ik Grafisch Nederland Slack joinen?

Lid worden van het Grafisch Nederland Slack team kan alleen via een invite. We beoordelen of je voldoet binnen ons profiel (semi / professioneel grafisch vormgeven in wat voor manier dan ook). Stuur een invite aanvraag via Linkedin of Facebook.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/roykorpel
Facebook: https://www.facebook.com/RoyKorpelIllustraties/

Je ontvangt binnen een paar dagen een reactie.

Apple voor vormgevers?

Heeft een grafisch vormgever een Apple nodig?

By | Algemeen nieuws, Kennisbank

Heeft een grafisch vormgever een Apple nodig?

Die vraag komt wel eens voorbij en is helemaal zo gek nog niet. Immers werken veel designers met Apple producten. Als mensen bij mij over de vloer komen en mijn iMac zien staan is hun reactie bijna altijd: “Natuurlijk, een iMac. Want jij bent grafische bezig”. Hoe komt het dat de grafische wereld dan zo voor Apple kiest en heeft u een Apple computer nodig om te kunnen ontwerpen?

Lees verder

Read More

Mega raam artwork voor Albert Heijn XL

By | Algemeen nieuws, Photoshop power

Opgepast als je in Leiden woont! Er loopt een dino rond en heeft een hap uit de hoek van dit XL Albert Heijn vestiging genomen. Ook is er enorme glasschade!

Volgens kenner @freekvonk gaat het om een zeer gevaarlijke T-Rex. Wellicht moet @museumnaturalis een kijkje komen nemen om het voorval te onderzoeken.

In opdracht van en nauwe samenwerking met Coopr heb ik deze enorme bewerking mogen maken voor een XL Albert Heijn vestiging (Bevrijdingsplein).

Leuk om te zien dat mensen tijdens het voorbij lopen even stoppen om te kijken en soms al kijkent weer verder lopen! Gaat Albert Heijn samen met Naturalis een nieuwe actie op lanceren?

Leuke nerd feitjes: De PSB file is uiteindelijk 14,6 GB groot geworden en is de bewerking ongeveer 15 meter lang en 5 meter hoog! Het opslaan van de file duurde een half uur. 🙂

sneak-preview-the-division

The Division artwork sneak preview

By | Photoshop power

Voor Ubisoft heb ik me helemaal uit mogen leven op twee Nederlandse steden in een The Division jasje. Amsterdam en Rotterdam. Voor Amsterdam hebben we een mooie stockphoto gevonden die dient als basis. Voor Rotterdam hebben we een prachtige foto van fotograaf Jannes Linders mogen gebruiken als basis. Het hele proces is vast gelegd met screen record software en zal op mijn youtube kanaal te zien zijn als een timelapse video! Voor nu alvast een sneak preview!

kerstkaart laten illustreren

Kerstkaart laten illustreren (2015)

By | Algemeen nieuws

De kerstkaarten komen er weer aan. Een goed moment om nog even uit te pakken aan het einde van het jaar. Natuurlijk kan je weer een standaard kaartje sturen die duizenden anderen ook gaan sturen. Vorig jaar stonden hier 3 dezelfde kaarten van verschillende mensen op ons bureau. Dan maak je natuurlijk ook geen indruk.

Maak gebruik van het moment en laat mij een mooie kerstkaart illustreren voor jouw bedrijf. Denk aan een leuke cartoon die met veel humor jouw bedrijf centraal stelt. Een kerstboom boven op het pand of leuke items in een kerstboom die jullie maken of verkopen. Voor een paar honderd euro heb je al een unieke wenskaart. Geen tijd of zin om ook de kaartjes te regelen? Ook dat kan ik voor je uit handen nemen.

Een wenskaart illustreren kost tijd, dus wees er op tijd bij! 🙂

 

illustratie laten maken

illustratie laten maken

Kroelen met vriendje poes

By | Illustraties & Schetsen

Ik moest eigenlijk gaan slapen. Maar ik kwam een oude schets tegen die ik nooit heb af gemaakt. Toch de pen in geklommen want als het moet, dan moet het. Niet tegenhouden. Gewoon laten gaan. Altijd weer een gevecht met menselijke karakters. De anatomy is killing me. Ik wilde het via twee kanten aanlichten wat denk ik best gelukt is. “Kroelen met vriendje poes” is klaar! 🙂

Kerstkaarten laten illusteren 2015 – Wees op tijd!

By | Algemeen nieuws

 

De feestdagen naderen en de vraag naar kerstkaarten neemt toe. Ieder jaar illustreer ik voor diverse bedrijven kerstkaarten. Dat is weer eens iets anders dan een standaard kaartje met een foto van een versierde kerstboom.

Met een leuke cartoon kunnen we iets vertellen over jouw bedrijf. Maken we een grapje of juist iets liefs. Een kerstkaart is een uitstekend sales/branding moment. En met een cartoon is alles mogelijk. Geen zin om zelf de wenskaarten te regelen? Ook dat kan ik voor je in orde maken.

Wil je ook een geïllustreerde wenskaart? Bel me even op of neem contact op via het contact formulier.

warm-up sketch strong coffee by roy korpel

Strong Coffee – Warm-up sketch

By | Illustraties & Schetsen

Een dagelijkse warmup schets. Op Facebook vroeg ik mijn volgers wat ik moest gaan tekenen. Uit de vele reacties pikte ik een “sterk kopje koffie” er tussenuit. Met dit als resultaat

One of my daily warm-up sketches. I asked my Facebook followers what to draw. A strong cup of coffee was one of the entries!

 

illustratie laten maken

Angel of Death schets voor Halloween

By | Illustraties & Schetsen

Halloween is altijd weer een inspirerend thema om mee te werken. Daar probeer ik dan toch een eigen draai aan te geven. Ik ga een poging wagen om mee te doen aan de Gnomon Workshop wedstrijd van deze maand. Het thema is “Angel of Death”. Als je er op google krijg je een heleboel mooi maar vooral serieus tekenwerk voorgeschoten. Ik wil er graag een cartoon twist tegenaan gooien. Dit is mijn schets. Misschien krijg ik nog nog af voor het einde van de maand.

cartoon laten maken

Cartoon voor Now Thats IT

By | Branding, Cartoon, Vector illustraties

Now Thats IT heeft sinds kort een nieuwe medewerker. Het nieuwe gezicht is een vrolijke cartoon karakter. Dit karakter  begroet de mensen vriendelijk en verkoopt de producten (computers, printers, monitoren, muizen, videokaarten, etc etc etc) met een knipoog.

Now Thats IT is een groeiende en bloeiende onderneming in het westland die grote partijen computers en randapparatuur opkoopt. De computers en overige randapparatuur worden nagekeken en voor een klein prijsje verkocht aan bedrijven en particulieren. Ideaal als je bijvoorbeeld een aantal ruimtes moet voorzien van apparatuur maar niet het nieuwste van het nieuwste nodig hebt. Al weet Now Thats IT regelmatig de hand te leggen op hagelnieuwe spullen die nog nooit gebruikt zijn.

Achter de schermen werkt Now Thats IT aan een gloednieuwe website die binnenkort gelanceerd gaat worden. Neem zeker even een kijkje als je geen dief van je eigen portemonee wilt zijn!

cartoon laten maken Roy Korpel

Cartoon voor Studelta nieuwsbrief

By | Cartoon

Studelta is een talentenorganisatie die jaarlijks 500 jonge hbo’ers en academici verbinden met organisaties die willen veranderen. Ze leggen verbinding tussen jong talent maar ook tussen verschillende generaties binnen organisaties.

Studelta wil een cartoon in hun headers gaan gebruiken voor hun nieuwsbrieven. De wens was om in 1 plaatje de oude en de nieuwe situatie te tonen. Graag in zwart / wit en hier en daar een vlokje huisstijl kleur. Zo gezegd zo gedaan. Met nog meer cartoons in de pipeline hebben we de basis gelegd voor een echte eigen Studelta cartoon! 🙂

Artist impressie

Artist impressie voor Basic Training Bootcamp

By | Artist Impressie

Basic Training, een begrip in Dordrecht en Gorinchem. Bootcamp lessen in de buitenlucht, door de bosjes, slootjes en blubber. Werken aan je lichaam met je lichaam. Trainer Bartels, militair in zijn dagelijkse functie weet mensen tot hun eigen maximale te boosten.

Basic Training groeit en daarmee ook het trainingsgebied. Sinds kort bezig Basic Training nu ook over een vaste locatie en daar zijn wilde en spannende plannen voor. Om deze plannen om te zetten in iets concreets hebben wij voor Basic Training, live via skype, een Artist Impressie gemaakt. Heb je ook een Artist Impressie nodig? Wij maken deze voor je op maat en indien gewenst, doen we dit live via schermdeling!

Woon je in de omgeving van Gorinchem en ben je het gewone fitness bij Basic Fit een beetje beu? Neem dan zeker even een kijkje bij Basic Training. De eerste proefles is gratis dus wat heb je te verliezen?

gastblogger

Gastblogger (s) gezocht!

By | Algemeen nieuws

Roy Korpel Studios is een jonge (van geest) frisse ondereming met veel potentie. We maken illustraties en fotomanipulaties voor allerlei media voor groot en klein in binnen en buitenland. 

Ben jij een gastblogger?

Als jij een gastblogger bent die graag schrijft over Photoshop, Vormgeven, Virtual Reality of andere grafische zaken, dan is dit jouw plekje op het internet om los te gaan. Heb je interesse? Mail dan je naam, onderwerp voor het artikel, een stukje over jezelf en eventuele blog naar info@roykorpel.nl. Dan weten wij met wie we te maken hebben. We geven binnen een paar dagen een reactie. Lijkt het je leuk? Schrijf je in!

Wat kunnen wij bieden

helaas kunnen we je geen financiële vergoeding aanbieden. Maar wat dan wel? Om te beginnen blog je onder je eigen naam. Alle credits zijn voor jou. Een stukje over jezelf met een foto erbij! Wij finishen voor jouw het blog artikel met een mooi plaatje (of meerdere). Custom made! We worden goed gevonden op internet en ook op social media staan we ons mannetje. Wij zitten zelf natuurlijk tussendoor niet stil. We proberen het allemaal zo actief als mogelijk te houden. Groeit ons blog? Dan groeien jij én wij mee. Lijkt dat je wat?

Waar moet het over gaan?

We willen mensen inspireren, informatie delen en misschien, heel misschien krijgen we mensen zo ver dat ze beginnen te tekenen of Photoshop installeren! Wat wij graag willen delen aan anderen zijn:

  • Handige tips voor in Photoshop / Illustrator. Bijvoorbeeld  5 supertips zus en zo
  • Tips over gratis tegenhangers van professional software.
  • Nieuws uit de grafische sector.
  • Hardware nieuws die een grafisch persoon zou kunnen boeien
  • Serious gaming nieuws / ontwikkelingen
  • Virtual Reality, hoe wie wat waar waarom
  • Snelle Photoshop tutorials

Een blog bericht moet wel een beetje body hebben. Tussen de 300 en 600 woorden zou top zijn. Ook helpt het als je de Nederlandse taal goed in de vingers hebt (beter dan ons in ieder geval). Schrijven met een vleugje humor: GRAAG!

Voeg een beschrijving van jezelf toe (maximaal 100 woorden). Dit kunnen wij toevoegen aan jouw profiel. Het verhaal mag niet (exact) al eerder gepubliceerd zijn. Simpelweg omdat Google dit direct zal merken en ons daarvoor zal straffen. (dubbel content)

Lijkt dit je wat? Schrijf je in! Wij hebben er zin in!