Matte Painting

Digitaal de werkelijkheid verbuigen

 

Matte painting

Wat is matte painting?

Matte painting is een proces waar twee of meer foto’s worden samen gevoegd tot een enkele afbeelding. In veel gevallen wordt er naast het bewerken in de afbeeldingen digitaal getekend en geschilderd om een fotorealistisch eindbeeld te behalen.

Photoshop expert

Al meer dan tien jaar werkt Roy Korpel dagelijks in Adobe Photoshop. Met zijn Wacom tekentablet mixed hij zijn tekenskills met zijn kennis in Adobe Photoshop wat een mooie chemie oplevert. Realistische beelden die je laten zien wat je denkt, of denk je te weten wat je ziet?

Matte Painting in Films

Een regisseur heeft niet altijd alles in de hand als hij of zij op een filmset aan het draaien is. Neem als voorbeeld dit shot. Het is een moment opname tijdens de tweede wereld oorlog. Toch staat er een moderne fabriek, verschillende huizen en een paar autos in de verte. De regisseur zocht een bosrand zodat er een spanning meegegeven kon worden. Komt de tegenstander of komt hij niet. Dit is een prachtig voorbeeld hoe met matte-painting in een paar uur een complete setting veranderd kan worden, voor respectievelijk een klein budget.

matte painting nederland

Bekijk onze videos

We willen je graag uitnodigen om naar onze videos te kijken. Deze korte Time Lapse videos laten je het proces van begin tot eind zien, alleen flink versneld. Soms wel 8000%. We zijn heel erg benieuwd wat je van onze videos vind. Deze videosnacks zijn al bijna een half miljoen keer bekeken!

Bioscoop

Matte painting is goedkoop!

Met Matte Painting worden de meest bizarre beelden mogelijk. Dit is onze serie “100 jaar verlaten Nederland“. We schetsen een beeld dat Nederland door een nucleaire ramp geëvacueerd is. De beelden die wij hier maken zijn dus 100 jaar na de evacuatie. Bekende locaties zoals het hofplein, Amsterdam Centraal Station of de Domtoren in Utrecht lijken nu vervallen. Het heeft ons slechts een paar dagen gekost om het zo te maken. De werkelijke schade in het gemanipuleerde beeld lijkt in de vele miljoenen te lopen.

matte painting voorbeeld

Veel meer voorbeelden: PORTFOLIO

bellen is sneller