Nederland getroffen door een kernramp

Stel je eens voor. Een kernramp voltrekt zich in Nederland. De schaal van het gevaar is gigantisch en een groot deel van Nederland moet per direct geëvacueerd worden. De straling heeft het land vervuild en mensen kunnen er niet meer wonen. Pas na 100 jaar gaat een cameraploeg met gevaar voor eigen leven het getroffen en verlaten Nederland in.

Hoe zouden bekende, typische Hollandse plekken, straten en gebouwen die we allemaal wel kennen, eruit zien als ze 100 jaar verlaten zijn. Met die visie ben ik aan de slag gegaan. Dit zijn artist impressions en maak ik gebruik van een techniek dat Matte Painting heet. Het mixen van diverse foto’s, manipuleren en illustreren om zo tot een nieuwe visual te komen.

Youtube

Ben je nieuwsgierig hoe deze Artist Impressions tot stand zijn gekomen? Bekijk de time-lapse videos op youtube en deel het op social media. Klik hier voor de complete afspeellijst en vergeet ook vooral niet fan te worden van mijn Youtube kanaal 🙂

Binnenkort: Verlaten Gouda en verlaten Den Haag

matte painting nederland

Amsterdam

Abandoned / Verlaten Amsterdam CS

amsterdam manipulatie

Rotterdam

Abandoned / Verlaten Rotterdam Hofplein

foto manipulatie Rotterdam hofplein door Roy Korpel

Abandoned Rotterdam Harbor / Verlaten Rotterdamse haven

manipulatie Rotterdam haven kernramp

Abandoned Rotterdam Office / Verlaten Rotterdams kantoorpand

foto manipulatie Rotterdam kernramp

Buiten de randstad

Abandoned NS Train / Verlaten NS trein in het weiland.

verlaten trein in weiland

Utrecht

The Zadelstraat / De Zadelstraat

verlaten utrecht zadelstraat

Eindhoven

The Lighthouse / De lichttoren

In de media

Deze beelden zijn niet ongemerkt gebleven. Dumpert en andere grote websites hebben de beelden laten zien en diverse landelijke kranten hebben er aandacht aan geschonken.  Ubisoft heeft de beelden gebruikt als knipoog naar hun game “The Division”.

Het artwork Amsterdam CS is aangekocht door het Spoorweg museum
Het artwork 100 jaar verlaten Utrecht is tentoongesteld in Utrecht  over de Domtoren.

Voor de pers

Wilt je  artwork ontvangen om een item te kunnen maken over dit onderwerp? Ik heb speciaal voor de pers materiaal in hogere kwaliteit beschikbaar. Dit is aan te vragen per e-mail. (info@roykorpel.nl). De videos mogen niet van youtube worden gedownload om daarna zelf te uploaden. Als je een video wilt gebruiken kunt je deze embedden in uw website.