Skip to main content

Foto’s laten herstellen of bewerken

Het bewerken van (stock)foto’s kan voor oneindig veel marketingdoeleinden ingezet worden. Heb je bijvoorbeeld een mooie foto van jouw bedrijf die je wilt gebruiken om als kerstfoto naar je klanten te sturen? Maak er echt iets bijzonders van door mij er een sneeuwlandschap in te laten tekenen! Of heb je de ideale stockfoto gevonden, maar ‘klopt’ de locatie niet? Als Photoshopspecialist kan ik de foto zodanig voor je bewerken dat hij naadloos aansluit bij jouw marketingdoeleinden.

met jezelf op de foto foto bewerking

Dierbare herinnering

De fotoherstel aanvragen die ik krijg, betreffen soms emotionele situaties. Zo kan het zijn dat een foto van iemand die overleden is, bewerkt moet worden voor een ceremonie. Ook komt het voor dat ik foto’s herstel en/of bewerk die gebruikt gaan worden voor een speciaal gedenkplekje voor een overleden naaste. Bij foto’s die op deze manier de herinnering aan een dierbare levend moeten houden, kan het als bijzonder storend worden ervaren als er op de achtergrond iets zichtbaar is dat voor afleiding zorgt. Het herstellen en verfraaien van dit soort dierbare foto’s is bij mij in goede handen. Gelukkig zijn er ook leuke manieren om een dierbare herinnering te laten maken. Wat dacht je van met jezelf op de foto gaan? 😉

Foto laten herstellen

Heb jij net als veel anderen een oude foto in je portemonnee die je ontzettend dierbaar is maar niet bepaald mooi meer is? Of heb je een romantische foto van opa en oma die beschadigd is? Een foto van iemand die er niet meer is die extra mooi gemaakt moet worden omdat hij een speciaal plekje moet krijgen?

Krassen, vouwen en delen weg

De meeste fotoherstel aanvragen betreffen oude en vaak dierbare foto’s die krasjes vertonen en/of waarvan delen ontbreken. Vaak ontstaat dit als aan elkaar geplakte foto’s losgetrokken worden. Krasjes zijn goed weg te werken, vouwen vergen wat meer aandacht en ontbrekende delen zijn een echte uitdaging.

In dit laatste geval moet ik uit de rest van de foto de informatie kunnen halen die nodig is om de beschadiging op te vullen. Is dit niet mogelijk, dan vul ik de bewuste plek eventueel met een illustratie in. Met voorwerpen is dit best goed te doen. Alleen als een groot deel van een gezicht of lichaam ontbreekt, is de schade soms echt niet meer te herstellen.

Huwelijksfoto mislukt

Sommige foto’s mógen gewoon niet mislukken – en toch gebeurt dat soms. Bij een trouwerij, bijvoorbeeld. Een fantastische foto van opa en oma met de kleinkinderen; iedereen lacht op het juiste moment en het lijkt een plaatje te worden. Het is alleen net gaan regenen en achteraf blijken de druppels zichtbaar te zijn in de lucht en op de kleding.

Gelukkig biedt fotobewerking hier uitkomst. Net als bij de familiefoto, waarop alleen je schoonzus ontbreekt omdat ze te laat was. Met de foto die de fotograaf later alsnog van haar heeft gemaakt, kan ze toch aan het familieportret toegevoegd worden. En wat dacht je van die foto waarop een schaduw een heel ongelukkig effect creëert, waardoor iemand (de bruid?) dikker of zwanger lijkt? Ook zo’n (huwelijks)foto is nog niet verloren; laat mij de foto herstellen!