rijkswaterstaat infographic illustratie roykorpel

Infographic Snelweg 2050

Hoe ziet de snelweg van de toekomst eruit? Wat blijft, wat veranderd, wat verdwijnt? Met dit vraagstuk zijn een aantal infographics tot stand gekomen en worden ze gebruikt tijdens brainstorm sessies. Circulair (hergebruik) en natuurbehoud of verbetering is voor de overheid een groots onderwerp. Dit hebben we geprobeerd terug te laten komen in de infographics. Is er in 2050 nog behoefte aan een hectometerpaaltje, als nagenoeg alle auto‘s steeds meer digitaal zijn?

Stel je eens voor, 9 hectometerbordjes per kilometer minder die niet meer onderhouden hoeven te worden. Met slimme technieken kunnen geluiden worden verminderd, is er minder onderhoud nodig en worden wegen veiliger. Kortom, ik heb heb een hoop geleerd en was de snelweg van 2050 vooral een gave infographic tekenklus!

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat
In opdracht van: Brainfuel

Meer over Buro voor de Boeg

Meer over Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is een Nederlandse overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor de beheersing van het water, de infrastructuur en de natuur in Nederland. De organisatie is een onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft zich tot doel gesteld om het Nederlandse waterbeheer te verbeteren. Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het beheer van alle Nederlandse waterwegen en het beheer van de Nederlandse rivieren, meren, kanalen, beken, grachten, havens en dijken. Het is ook verantwoordelijk voor het beheer van het Nederlandse waterpeil en het voorkomen van wateroverlast.

Rijkswaterstaat voert ook verschillende maatregelen uit om de waterkwaliteit te verbeteren, zoals het verminderen van de verontreiniging, het verminderen van het risico op overstromingen en het verbeteren van het milieu. De organisatie streeft ook naar het verbeteren van de infrastructuur en het verhogen van de kwaliteit van de Nederlandse wegen. Rijkswaterstaat is ook verantwoordelijk voor het beheer van de natuur in Nederland. De organisatie voert verschillende maatregelen uit om de biodiversiteit te verbeteren, zoals het verhogen van de kwaliteit van het landschap en het verbeteren van het landschap.

Rijkswaterstaat voert ook verschillende projecten uit om de waterkwaliteit te verbeteren. Deze projecten omvatten het herstellen van de waterkwaliteit, het beheer van de waterkwaliteit, het verbeteren van de kwaliteit van de afvalwaterbehandeling en het vergroten van de waterbesparing. De organisatie voert ook verschillende projecten uit om het milieu te verbeteren, zoals het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen en het verminderen van de afvalstroom. Rijkswaterstaat heeft ook de verantwoordelijkheid om de kust en de kustgebieden te beschermen tegen de gevolgen van stijgende zeespiegel.