bingel leerjaar 2 infographic roy korpel illustrator

“Lekker Bingelen”

Basisscholen in België maken gebruik van het platform ‘Bingel’. Ook in Nederland maken steeds meer basisscholen gebruik van Bingel. Scholieren kunnen met Bingel op een leuke manier schoolopdrachten maken en hun huiswerk doen.

Voor dit project heb ik honderden illustraties gemaakt. Van verhaal vertellende achtergronden tot grote werelden waarin kinderen kunnen klikken en navigeren.

Opdrachtgever: Vanin
bingel vanin achtergrond illustratie roykorpel

Meer over Bingel

Bingel is een Belgische educatieve website die kinderen helpt bij het leren van de basiskennis die ze nodig hebben in de klas. Het is ontworpen voor kinderen van groep 3 tot en met 8 en biedt een veelzijdige omgeving waarin kinderen interactief kunnen leren. Door middel van een combinatie van gamification en leeractiviteiten wordt er gewerkt aan het versterken van de basiskennis van de kinderen.

Bingel biedt een scala aan educatieve materiaal en activiteiten, waaronder lees-, reken- en taalactiviteiten. Er zijn ook video’s, spelletjes en interactieve oefeningen voor kinderen om hun kennis te verdiepen. Bovendien kan het ook worden gebruikt om huiswerk te maken, omdat het een koppeling heeft met de curriculum van de verschillende scholen in België.

Bingel biedt ook een verscheidenheid aan leuke extra’s, zoals het verdienen van virtuele munten en strippenkaarten, waarmee kinderen kunnen spelen en beloningen kunnen winnen. Het is ook mogelijk om bepaalde onderwerpen te oefenen met andere kinderen, waardoor het leren leuker en gemakkelijker wordt.

Kortom, Bingel is een geweldige manier voor kinderen om de basisvaardigheden die ze op school nodig hebben te leren. Het biedt een leuke en interactieve omgeving waarin kinderen op een leuke manier kunnen leren. Daarnaast is het ook een goed hulpmiddel voor ouders om hun kinderen te helpen bij hun huiswerk.